Uniform

Als jeugdbeweging komen we vaak, graag én in uniform naar buiten. We lopen herkenbaar rond in het straatbeeld. Om de goede naam van onze KSA te bewaren is het dus zéér belangrijk dat we in ons achterhoofd altijd nadenken over hoe we ons gedragen en hoe dit overkomt bij buitenstaanders. Het is de bedoeling dat we een goede, kwaliteits- en respectvolle jeugdbeweging zijn én ook zo overkomen.

Op openbaar domein respecteren we dan ook alles en iedereen! Dit houdt onder andere in dat we geen nachtlawaai maken, geen materiaal en vuilnis achterlaten en geen vandalisme plegen!

Uniform per leeftijd:

We verwachten van onze leden dat ze steeds een uniform dragen wanneer ze naar de activiteiten komen. De uitstraling van een jeugdbeweging komt er net doordat ons uniform als een ‘sterk merk’ wordt aanschouwd.

Verplichte uniformstukken:

  • Kabouters, Pagadders en Jongknapen: Oranje das (sjaaltje)
  • Knapen, Jonghernieuwers en 16+: Oranje das + lichtblauw hemd
  • Jongleiding: Oranje-lichtblauwe das + lichtblauw hemd
  • Leiding: Leidingsdas + lichtblauw hemd

Vrijblijvende uniformstukken:

  • KSA-Tielt, KSA-Noordzeegouw en KSA-Nationaal hebben een hele reeks leuke uniformstukken die je kan dragen ter uitbreiding van je uniform. Je vindt er vele van in onze Tokshop, of je kan de meeste stukken online bestellen op de site van KSA Noordzeegouw!

Tokshop:

Onze tok (oranje-blauwe muts) is hét symbool bij uitstek van KSA Noordzeegouw. Samen met andere uniformstukken en leuke hebbedingetjes kan je ze kopen in de ‘Tokshop’. De eerste 3 activiteiten van het jaar stallen we meestal onze uniformstukken uit. Daarna kan je ze steeds vragen aan de leiding door het jaar heen. Je kan ook alles bestellen op onze webshop en deze bestelling kan je dan ophalen in De Kommel! Om het uniform voor iedereen toegankelijk te houden, verkopen we alle uniformstukken aan INKOOPPRIJS! Wij maken dus helemaal geen winst op uniformstukken. 

Voor vragen kan je altijd naar tokshop@ksatielt.be sturen.

Webshop: tokshop.ksatielt.be