Persbericht: Project Y - Fuif KSA Tielt

KSA-Tielt strikt Drummer Netsky

Op zaterdag 22 april organiseert de KSA van Tielt voor de vijfde keer ‘Project Y’ in de Europahal. Hun jaarlijkse fuif wordt dit jaar opgewaardeerd tot een live-concept met muzikanten.

KSA-Tielt is met hun 89 lentes de oudste jeugdvereniging van Tielt. Naast hun wekelijkse activiteiten, weekends en kampen voor zo’n 300 leden, proberen ze jaarlijks ook de volledige Tieltse jeugd op de been te brengen met hun fuif “Project Y”.

De naam “Project Y” was een ludieke verwijzing naar de Project X-film en bijhorende verhalen die een vijftal jaar geleden immens populair waren onder jongeren.  Onder het motto “We take it to the next letter!” organiseerden ze een eerste editie van de fuif ter gelegenheid van hun 85-jarig bestaan. Ondertussen is de jeugdbeweging toe aan hun vijfde editie en groeide dit uit tot één van de grootste fuif-evenementen in Tielt met meer dan 2200 bezoekers verdeeld over twee zalen.

Bij de KSA van Tielt zijn ze niet om een stunt verlegen. Ieder jaar proberen ze bekende DJs te strikken om plaatjes te komen draaien in de Europahal. Zo kwamen de voorbije jaren radio-DJs zoals Thomas De Soete, Gunther D. of Peter van de Veire langs. Vorig jaar brachten ze zelfs de dames van 2Empress uit het VIER-programma The Sky is the Limit naar Tielt. Voor hun vijfde editie gooien ze het opnieuw over een andere boeg en wisten ze enkele bekende live-muzikanten te strikken. De drummer van Netsky, Michael Schack, komt een uur lang drummen in een solo-show en ook Sakso, de bekende saxofonist van Tomorrowland, komt de pannen van het dak blazen.

“Met ‘Project Y’ proberen we steeds met een innovatief en vernieuwd evenement naar de Tieltse jeugd te stappen” zegt Simon Popelier, hoofdleider van KSA Tielt. “We zijn zeer blij dat we Michael Schack hebben kunnen strikken tussen al zijn internationale optredens met Netsky door. De live drums van Michael Schack en de saxofoongeluiden van Sakso zullen zeker een extra dimensie aan de muziekbeleving geven.”

Interactief fuiven

Maar de KSA heeft nog meer achter de hand om de interactie met hun fuifgangers te verhogen. Zo kunnen bezoekers foto’s sturen naar de ‘snap-wall’, die dan enkele minuten geprojecteerd worden op een groot scherm. Er is ook nog een ‘Rad van Fortuin’ waar enkele keren aan  gedraaid wordt tijdens het evenement, hier komt  telkens een andere actie (gratis ijsjes, gratis vat,…). In de inkomhal wordt een foto-muur geplaatst, waar fuifgangers een foto zoals op de rode loper. kunnen laten nemen.

“Ons evenement is door de hoge interactie met het publiek en de vele acties extreem populair geworden bij de jeugd uit de buurt.” vertelt Lisa Popelier, hoofdleidster bij de KSA van Tielt. “Doordat we elk jaar opnieuw origineel uit de hoek blijven komen met onze interactieve acties kijken veel jongeren wekenlang uit naar de KSA fuif.”

Feest-wijzer label voor verantwoordelijk fuiven

De jeugdbeweging vindt het belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan veilig en verantwoordelijk fuiven. Ze staan in nauw overleg met de stadsdiensten en ontvingen vorig jaar van de Vereniging voor Alcohol- en Andere Drugproblemen (VAD) het ‘Feest Wijzer’-label opgespeld. Door het aanbieden van verschillende ‘wijze’ services (EHBO-stand, Gratis Oordoppen, Toegankelijkheid, Deskundige barmedewerkers,…) ontving het evenement, als één van de enige in de streek, 13 van de 14 sterren die kunnen uitgereikt worden door VAD en ‘Gezonde Gemeente’.  

De KSA hoopt nog een kleine cent over te houden aan het evenement, zo kunnen ze wat sparen om wat nieuwe meubels aan te kopen wanneer ze binnenkort in hun nieuwe lokalen trekken.

Namen die bij deze tekst kunnen geciteerd worden:

Simon Popelier (24) (0479 70 20 16 – simon@ksatielt.be )
Lisa Popelier (21)
Organisatoren van Project Y, en beiden hoofdleiding van KSA-Tielt

http://ksatielt.be/project-y
projecty@ksatielt.be
https://www.facebook.com/events/2216524645240359/
Project Y – Live!  
22 april 2017
Europahal + JOC Tielt
Kaarten in voorverkoop: €5 (De Keet, D’Hespe, Pièce Unique, Panos Tielt)
Kaarten aan de deur: €7

Project Y Tielt      Project Y