Persbericht: KSA-Tielt fuift interactief met 2Empress

KSA-Tielt kiest voor interactieve fuif met 2Empress

Op zaterdag 23 april organiseert de KSA van Tielt voor de vierde  keer Project Y in de Europahal. Dit jaar wordt het een speciale “Rad van fortuin”-editie.

KSA-Tielt is met hun 88 lentes de oudste jeugdvereniging van Tielt. Naast hun wekelijkse activiteiten, weekends en kampen voor zo’n 280 leden, proberen ze jaarlijks ook de volledige Tieltse jeugd op de been te brengen met hun fuif “Project Y”.

De naam “Project Y” was een ludieke verwijzing naar de Project X-film en bijhorende verhalen die een vijftal jaar geleden immens populair waren onder jongeren.  Onder het motto “We take it to the next letter!” organiseerden ze een eerste editie van de fuif ter gelegenheid van hun 85-jarig bestaan. Ondertussen is de jeugdbeweging toe aan hun vierde editie en groeide dit uit tot één van de grootste fuif-evenementen in Tielt met jaarlijkse 1600 bezoekers verdeeld over twee zalen.

Bij de KSA zijn ze niet om een stunt verlegen. Ieder jaar proberen ze bekende radio-DJs te strikken om plaatjes te komen draaien in de Europahal. Zo kwamen de voorbije jaren bijvoorbeeld al Thomas De Soete, Gunther D. of Peter van de Veire langs. Dit jaar richten ze hun pijlen voor het eerst richting het TV-landschap. De dames van 2Empress die momenteel te zien zijn in het VIER-programma The Sky is the Limit komen het beste van zichzelf geven. Dit DJ-duo stond al op de grootste en meest exclusieve festivals ter wereld. Na Tomorrowland, Brazilië en Dubai komen ze nu gewoon even naar Tielt.  

Interactief & veilig fuiven

De fuif wil ook kansen bieden aan jonge lokale DJ’s.  Zo volgt er op 15 april een DJ-contest waarbij opkomende DJ’s kunnen strijden om een plaatsje op het hoofdpodium. De winnaar zal het publiek mogen opwarmen voor de komst van 2Empress.

Maar de KSA heeft nog meer achter de hand om de interactie met hun fuifgangers te verhogen. Zo kunnen bezoekers foto’s sturen naar de snap-wall, die dan enkele minuten geprojecteerd worden op een groot scherm. Er is ook nog een rad van fortuin waar enkele keren aan  gedraaid wordt, hier komt  telkens een andere actie (gratis ijsjes, gratis vat,…) uit de bus. In de inkomhal wordt een foto-muur geplaatst, waar fuifgangers een foto zoals op de “rode loper” kunnen laten nemen.

De jeugdbeweging vindt het belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan verantwoordelijk fuiven. Hierdoor ontvingen ze dit jaar van de Vereniging voor Alcohol- en Andere Drugproblemen (VAD) het ‘Feest Wijzer’-label opgespeld. Door het aanbieden van verschillende ‘wijze’ services (EHBO-stand, Gratis Oordoppen, Toegankelijkheid, Deskundige barmedewerkers,…) ontving het evenement, als één van de enige in de streek, 13 van de 14 sterren die kunnen uitgereikt worden door VAD en ‘Gezonde Gemeente’.  

De KSA hoopt nog een kleine cent over te houden aan het evenement, zo kunnen ze wat sparen om wat nieuwe meubels aan te kopen wanneer ze binnenkort in hun nieuwe lokalen intrekken.

Namen die bij deze tekst kunnen geciteerd worden: Simon Popelier (23) & Lisa Popelier (20)
Organisatoren van Project Y, en beiden hoofdleiding van KSA-Tielt
Foto vrij te gebruiken. Namen bij foto: vlnr: Riet Vandelanotte, Michiel De Jaeger, Sander Bossier, Lisa Popelier, Simon Popelier
Bij verdere vragen: contact Simon Popelier: 0479 70 20 16 of projecty@ksatielt.be 

http://ksatielt.be/project-y
projecty@ksatielt.be
https://www.facebook.com/events/1671843319748904/
Link naar Persmap: https://www.dropbox.com/sh/snogvg5qlq1y21h/AAA1wZ75WxH3dbcL7UQR-9jPa?dl=0